• Szilassy és Türk Kft. - 9771 Balogunyom, Héreháza

Bemutatkozás

A Szilassy és Türk Kft. 1996 – ban kezdte működését a Szombathelytől 7 km-re fekvő Balogunyomban, a tulajdonosok magánvállalkozásainak egyesítésével. A cég tulajdonosai: Szilassy Gábor és Türk Árpád, az ügyvezetői feladatokat Türk Árpád látja el. A Kft. folyamatosan és egyre nagyobb ütemben fejlődött. Jelenleg 10.000 m2-es – a cég tulajdonát képező – balogunyomi telephelyünkön, 1000m2-es üzemcsarnokunkban végezzük tevékenységünket 30 fővel.

Vállaljuk:

 • egyedi gépek, berendezések tervezését, gyártását,
 • gépek, berendezések javítását, felújítását külső helyszínen is,
 • acéltermékek gyártását, lakatos munkák elvégzését,
 • lemezmegmunkálást: hegesztést (acél, alumínium) minősített hegesztőkkel, CNC plazmavágást, lángvágást, élhajlítást, hengerelést,
 • festést, fényezést fényezőkabinunkban.

Tervezési feladatainkat a budapesti székhelyű Turno Kft.-vel együttműködve végezzük.

ISO 9001:2009 és ISO 3834-2 minősítésekkel rendelkezünk.

Kezdetben főként egyedi gépek tervezésével és gyártásával foglalkoztunk, főbb referenciáink:

 • General Electric Magyarország: automata konténerszállító gép (120 tonnás konténerhez)
 • MÁV Zrt., MOL Nyrt: 1500 tonnás vagonvontató berendezés
 • TS-Hungária Kft.: automata raktár

A későbbiekben tevékenységünk klíma-hőcserélők és erőművi szövet- és hullám-kompenzátorok gyártásával bővült:

 • Savaria Plaza, Budapest Eurocenter (evaporatív hőcserélők)
 • Ajkai Hőerőmű, Nyíregyházi Kombinált Ciklusú Erőmű (kompenzátorok)

2006 óta épületgépészeti és épület-karbantartási szolgáltatásaink bővítése érdekében ivóvíz- és fűtésrendszerek, kazánok, klímák, szellőzőrendszerek, napkollektoros rendszerek, hőszivattyúk méretezésével, beszerzésével, szerelésével, karbantartásával is foglalkozunk.

Ma már nemcsak gépgyártással, hanem gépek, berendezések javításával, karbantartásával is foglalkozunk, és üzemi csarnokok munkabiztonsági, munkavédelmi „eszközeit” is gyártjuk:

 • LUK Savaria Kft.: présgép javítása, lemezelési, burkolási munkák, konténrek, védőkorlátok, kármentők, táblák, hulladékkihordó, termékkihordó szalag, kuplungtároló kalodák stb.
 • VINCI Facilities Mo. Kft.: tűzlétrák, kerítés, kármentők.
 • Müllex Körmend: konténer javítása, konténer-szállító javítása, gépjavítás.
 • EGIS Gyógyszergyár Nyrt. Körmendi Gyáregység: gyártógépek javítása.

Munkánk során mindig kiemelt figyelmet szentelünk az egyedi megoldásoknak, fejlesztéseknek.

TANÚSÍTVÁNYAINK

Pályázatok

Igényfelmérés

A megrendelő által kért terméket kapott rajz, vagy személyes felmérés alapján készítjük el. Amennyiben rajz nem áll rendelkezésre, előre egyeztetett időpontban felkeressük a megrendelőt, és vele közösen felmérjük az adott munkát ...

Tovább

Tervezés

A tervezés a munka típusától és nagyságától függően balogunyomi irodánkban vagy a budapesti székhelyű TURNO Kft. – nél történik. Mi és tervezőpartnerünk is a legfrissebb verziójú ...

Tovább

Egyedi gépgyártás

A gyártás a cég balogunyomi műhelyében zajlik. A gyártott termékek minőségét a következők garantálják: a minőségi alapanyagok, világszínvonalon is – vezető szerepet betöltő hegesztési eljárások (CMT, impulzus, AWI) ...

Tovább

Futó pályázataink

Széchenyi 2020 Európai Szociális Alap

Futó pályázataink:


Kedvezményezett neve: SZILASSY ÉS TÜRK Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Projekt címe: Rugalmas foglalkoztatás a Szilassy és Türk Kft-nél
Szerződött támogatás összege: 11 859 106 Ft
Támogatás mértéke: 100%

Projekt tartalmának bemutatása:

A SZILASSY ÉS TÜRK Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. célja, hogy rugalmas foglalkoztatási formákat vezessen be a vállalkozásnál és a szükséges munkaszervezési folyamatokat, illetve a cég működését is ehhez igazítsa. A rugalmas foglalkoztatási forma bevezetése növeli a vállalkozás flexibilitását, erősíti a cég versenyképességét. Kiemelt fontosságú a munkatársak megtartása, a dolgozók elégedettségének növelése, amelynek egyik lehetséges eszköze a rugalmas foglalkoztatás bevezetése.

A projekt keretében 9 fő munkavállaló munkaköre kerül átalakításra. Az új foglalkoztatási formák bevezetéséhez kapcsolódó humán-erőforrásfejlesztési és szervezetfejlesztési, IT, jogi, munkaügyi tanácsadásra is sor kerül. A rugalmas foglalkoztatáshoz kapcsolódó változások sikeres bevezetését képzések és műhelymunkák, illetve vezetői coaching segíti elő. A hatékony munkavégzés érdekében informatikai eszközök, immateriális javak beszerzése is a fejlesztés részét képezi. Az átszervezési folyamatot munkahelyi mentor támogatja.

A Nemzetgazdasági Minisztérium által támogatott projekt az Európai Szociális Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatás formájában kerül finanszírozásra.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.04.30.
Projekt azonosító száma: GINOP-5.3.2-16-2016-00263


Széchenyi 2020 Európai Strukturális és Beruházási Alapok

Kedvezményezett neve: SZILASSY ÉS TÜRK Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Projekt címe: Kapacitásbővítő eszközbeszerzés és infrastruktúrafejlesztés a Szilassy és Türk Kft-nél
Szerződött támogatás összege: 49 996 514 Ft
Támogatás mértéke: 19,93 %

Projekt tartalmának bemutatása:

A Szilassy és Türk Kft. az elmúlt 20 év alatt stabil piaci pozíciót épített ki az acélmegmunkálás, mezőgazdasági- és ipari gépgyártás területén. Stratégiája szerint fokozatosan előbbre lép a termelési értékláncban, növeli a hozzáadott értéket. Mostanra eljutott a mezőgazdasági piacon, szegmensében piacvezető külföldi partnerrel történő közös fejlesztésig. Ezenfelül belső K+F+I tevékenységének eredményeképpen megjelent a fenyőfa termelői piacon új termékcsaládjával.

Jelen projekt megvalósítása lehetővé teszi a további bővülés szűk keresztmetszetét jelentő infrastruktúra és géppark, azaz a termelői kapacitás bővítését. A pályázati projekt keretében 1000 négyzetméteres termelői csarnok és összesen 333 négyzetméternyi földszinti szociális helyiség és emeleti irodák kerülnek kialakításra.

A projektben beszerzendő szemcseszóró berendezés egy eddig a technológiai sorból hiányzó elemet biztosít, ami az előállítandó termékek festés előtti felületkezelését végzi. A szintén beszerzésre kerülő anyagmozgató híddaru pedig lehetővé teszi a gyártott munkadarabok hatékonyabb és egyszerűbb mozgatását.
Összességében a projekt nagymértékben hozzájárul a partnerigények megfelelő színvonalon történő kielégítéséhez, javítja a cég hazai és export piaci versenyképességét.
A támogatott projekt az Európai Stratégiai Beruházási Alap és hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatás, valamint kedvezményes hitelkonstrukció formájában kerül finanszírozásra.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.01.15.
Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.3-8.3.4-16-2017-00384