• Szilassy és Türk Kft. - 9771 Balogunyom, Héreháza

Szolgáltatásaink és partnereink

I. Az igényfelméréstől az üzembe helyezésig

1. Igényfelmérés a helyszínen (problémamegoldás, egyedi megoldások)

A megrendelő által kért terméket kapott rajz, vagy személyes felmérés alapján készítjük el. Amennyiben rajz nem áll rendelkezésre, előre egyeztetett időpontban felkeressük a megrendelőt, és vele közösen felmérjük az adott munkát. Ha problémák, kérdések merülnek fel, azokat még ott, a helyszíni felmérés során át tudjuk beszélni a megrendelővel. Egyedi, személyre – vagy termékre – szabott ötleteinkkel megoldást kínálunk a legkülönfélébb műszaki problémákra.

2. Tervezés

A tervezés a munka típusától és nagyságától függően balogunyomi irodánkban vagy a budapesti székhelyű TURNO Kft. – nél történik. Mi és tervezőpartnerünk is a legfrissebb verziójú háromdimenziós, parametrikus tervezőszoftverekkel dolgozunk. (SOLIDWORKS, INVENTOR) A tervezés során természetesen folyamatos a kapcsolattartás és az egyeztetés a megrendelővel, és a munka során több verzió, lehetőség közül döntheti el a vevő, hogy melyik lesz számára a legmegfelelőbb megoldás.

3. Gyártás

A gyártás a cég balogunyomi műhelyében zajlik. A gyártott termékek minőségét a következők garantálják:

 • a minőségi alapanyagok,
 • a –világszínvonalon is – vezető szerepet betöltő hegesztési eljárások (CMT, impulzus, AWI) és hegesztőgépeink (FRONIUS),
 • a folyamatosan képzett, minősített hegesztőink,
 • hegesztési felelősünk – Nagy László hegesztő mérnök (IWT,EWT)
 • hegesztő specialistánk – Bollók Ádám (IWS, EWS)
 • szerződéses kapcsolatunk a győri Széchenyi István Egyetem Anyagvizsgálati Laboratóriumával,
 • a műhelyünk ISO 3834-2 szerinti hegesztési minősítése. (MHtE)

4. Helyszíni szerelés, telepítés, üzembe helyezés

A kész terméket, gépet, vagy berendezést a megrendelő átveheti a telephelyünkön, vagy kérheti annak rendeltetési helyére történő szállítását; be-, illetve felszerelését, telepítését, vagy üzembe helyezését – a termék jellegétől függően. Ezekhez a munkafolyamatokhoz rendelkezésünkre áll három, – erre a célra felszerelt – tehergépjárművünk. Szerelésben és rögzítésben partnerünk a HILTI Hungária Kft.; gépeink és berendezéseink erősáramú tervezését és szerelését a K&K Elektromos Kft., mérés- és vezérléstechnikai tervezését és szerelését, valamint gépeinkhez egyedi vezérlőelektronikák gyártását az U-PROGVILL Kft. és a D-KON Elektronikai Bt. végzi.

II. Javítás, szerelés, karbantartás

Ha az elvégzendő munka olyan jellegű, hogy a gépet, berendezést, ami eltörött, meghibásodott, stb. nem lehet a működési helyéről elszállítani, vállaljuk annak a helyszínen történő javítását, hegesztését, felújítását, alkatrészek, egyes elemek cseréjét, a gép vagy berendezés karbantartását, átalakítását.

III. Megmunkálás

 • Hegesztés: acél, rozsdamentes, öntvény, alumínium hegesztése
 • Fúrás
 • Marás, CNC megmunkálás
 • CNC esztergályozás
 • CNC gépi láng- és plazmavágás (maximális méret: LV 100, 2000×4000 mm)
 • Lemezhajlítás (maximális méret: LV 8, 3000 mm)
 • Darabolás

IV. Festés, fényezés autóipari fényezőkabinunkban

Az elkészült termékeket kérésre autófényező szakemberünk alapozza, festi vagy fényezi. Kabinunk mérete: 4000x7000x2500 mm. Festékek és kellékek beszerzésénél, és festék-választási kérdésekben partnerünk a Dejmark Kft. (TIKKURILA)

Partnereink

Bosch Rexroth Capribelt Kft. Deutz Emberfejlesztés Kft. EMT Zrt. FM Vas Kft. Fronius Gimex Hidraulika Kft. Green Tech Innováció ZRt. Hilti Hujber Kft. Kozma Kft. Linde Zrt. Magyar Hegesztéstechnikai és Anyagvizsgálati Egyesülés NORD Hajtástechnika Kft. Rolling Kft. Széchenyi István Egyetem Győr TAR Csavar Csapágy Kft. Tikkurila Webshark Kft.

Igényfelmérés

A megrendelő által kért terméket kapott rajz, vagy személyes felmérés alapján készítjük el. Amennyiben rajz nem áll rendelkezésre, előre egyeztetett időpontban felkeressük a megrendelőt, és vele közösen felmérjük az adott munkát ...

Tovább

Tervezés

A tervezés a munka típusától és nagyságától függően balogunyomi irodánkban vagy a budapesti székhelyű TURNO Kft. – nél történik. Mi és tervezőpartnerünk is a legfrissebb verziójú ...

Tovább

Egyedi gépgyártás

A gyártás a cég balogunyomi műhelyében zajlik. A gyártott termékek minőségét a következők garantálják: a minőségi alapanyagok, világszínvonalon is – vezető szerepet betöltő hegesztési eljárások (CMT, impulzus, AWI) ...

Tovább

Futó pályázataink

Széchenyi 2020 Európai Szociális Alap

Futó pályázataink:


Kedvezményezett neve: SZILASSY ÉS TÜRK Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Projekt címe: Rugalmas foglalkoztatás a Szilassy és Türk Kft-nél
Szerződött támogatás összege: 11 859 106 Ft
Támogatás mértéke: 100%

Projekt tartalmának bemutatása:

A SZILASSY ÉS TÜRK Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. célja, hogy rugalmas foglalkoztatási formákat vezessen be a vállalkozásnál és a szükséges munkaszervezési folyamatokat, illetve a cég működését is ehhez igazítsa. A rugalmas foglalkoztatási forma bevezetése növeli a vállalkozás flexibilitását, erősíti a cég versenyképességét. Kiemelt fontosságú a munkatársak megtartása, a dolgozók elégedettségének növelése, amelynek egyik lehetséges eszköze a rugalmas foglalkoztatás bevezetése.

A projekt keretében 9 fő munkavállaló munkaköre kerül átalakításra. Az új foglalkoztatási formák bevezetéséhez kapcsolódó humán-erőforrásfejlesztési és szervezetfejlesztési, IT, jogi, munkaügyi tanácsadásra is sor kerül. A rugalmas foglalkoztatáshoz kapcsolódó változások sikeres bevezetését képzések és műhelymunkák, illetve vezetői coaching segíti elő. A hatékony munkavégzés érdekében informatikai eszközök, immateriális javak beszerzése is a fejlesztés részét képezi. Az átszervezési folyamatot munkahelyi mentor támogatja.

A Nemzetgazdasági Minisztérium által támogatott projekt az Európai Szociális Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatás formájában kerül finanszírozásra.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.04.30.
Projekt azonosító száma: GINOP-5.3.2-16-2016-00263


Széchenyi 2020 Európai Strukturális és Beruházási Alapok

Kedvezményezett neve: SZILASSY ÉS TÜRK Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Projekt címe: Kapacitásbővítő eszközbeszerzés és infrastruktúrafejlesztés a Szilassy és Türk Kft-nél
Szerződött támogatás összege: 49 996 514 Ft
Támogatás mértéke: 19,93 %

Projekt tartalmának bemutatása:

A Szilassy és Türk Kft. az elmúlt 20 év alatt stabil piaci pozíciót épített ki az acélmegmunkálás, mezőgazdasági- és ipari gépgyártás területén. Stratégiája szerint fokozatosan előbbre lép a termelési értékláncban, növeli a hozzáadott értéket. Mostanra eljutott a mezőgazdasági piacon, szegmensében piacvezető külföldi partnerrel történő közös fejlesztésig. Ezenfelül belső K+F+I tevékenységének eredményeképpen megjelent a fenyőfa termelői piacon új termékcsaládjával.

Jelen projekt megvalósítása lehetővé teszi a további bővülés szűk keresztmetszetét jelentő infrastruktúra és géppark, azaz a termelői kapacitás bővítését. A pályázati projekt keretében 1000 négyzetméteres termelői csarnok és összesen 333 négyzetméternyi földszinti szociális helyiség és emeleti irodák kerülnek kialakításra.

A projektben beszerzendő szemcseszóró berendezés egy eddig a technológiai sorból hiányzó elemet biztosít, ami az előállítandó termékek festés előtti felületkezelését végzi. A szintén beszerzésre kerülő anyagmozgató híddaru pedig lehetővé teszi a gyártott munkadarabok hatékonyabb és egyszerűbb mozgatását.
Összességében a projekt nagymértékben hozzájárul a partnerigények megfelelő színvonalon történő kielégítéséhez, javítja a cég hazai és export piaci versenyképességét.
A támogatott projekt az Európai Stratégiai Beruházási Alap és hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatás, valamint kedvezményes hitelkonstrukció formájában kerül finanszírozásra.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.01.15.
Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.3-8.3.4-16-2017-00384